Šéfkuchař Knorr

Spojení šéfkuchaře se značkou Knorr

Věděli jste, že Knorr zaměstnává po celém světě přes dvě stovky kuchařů?

Protože hlavním posláním značky Knorr je nabídnout svým spotřebitelům výrobky, které jsou z pečlivě vybraných surovin a mohou tak každý den pomáhat při vaření po celém světě, je nedílnou součástí značky i šéfkuchař. Ten stojí u zrodu každého nového produktu. Jeho hlavním úkolem je pečlivý výběr dodavatelů a tvorba receptur výrobků tak, abyste vždy svému jídlu dodali tu správnou ingredienci.

Navíc je tu právě v případě, že potřebujete najít inspiraci pro své vaření.

Robert Bezděk

Historicky prvním českým šéfkuchařem Knorr je Robert Bezděk, vítěz soutěže Český šéfkuchař Knorr. Robert pochází z Brna a pohybuje se v gastronomii již 25 let. Seznámit se ním můžete již nyní na Facebook a YouTube profilu.

Robert rád cestuje, poznává neznámé kuchyně a rád přináší inspiraci lidem kolem sebe. Jeho kulinářským mottem je: Dobré jídlo by mělo mít hlavně nápad.

“Není zásadní, co všechno se člověk naučí, ale přistupovat k vaření a surovinám s úctou.”

Napsali o Robertovi během soutěže Český šéfkuchař Knorr

Česká kuchyně na evropské scéně

Nelze si nevšimnout, že šéfkuchař Robert představuje regionální pokrmy jako opravdový mistr svého oboru. Je zajímavé, že některá typicky česká jídla můžeme objevit rovněž v kuchyních jiných zemí, například v Polsku. Dalším příjemným zjištěním je fakt, že se Bohatý bujón Knorr v těchto klasických jídlech osvědčil jako velký pomocník a prokázal, že je univerzálním kořením s flexibilním využitím v evropském měřítku. Robert Poliński

Dobré rady dozlatova

Mým favoritem se stalo bez nadsázky brněnské smetanové kuře, které Robert dovedl téměř k dokonalosti. Za mě bych ještě přidal dušenou krémovou kapustu ochucenou zeleninovým bujónem Knorr a k nokům ořechy, pak by to bylo úplně perfektní. Luigi Carola

Rodinný oběd na výbornou

Nemá cenu připomínat, jak důležité je trávit čas s celou rodinou. Robertovo lehké brněnské smetanové kuře s domácími noky je ideální recept na pochutnání i pro děti. Navíc používá jeden velmi důležitý prvek do kuchyně – bujón Knorr. Robert Poliński

Skutečná inspirace

Bujón Knorr je koření, které pomáhá dotvořit chuť mnoha pokrmů tradiční české kuchyně stejně dobře, jako se dá použít při přípravě jihoevropských kuchyní. Robertovo vegetariánské rizoto bych zkusil podávat v tříbarevných pečených paprikách, mohlo by to být zajímavé oživení. Luigi Carola