Šťávy k masu

Co by to bylo za pečeni bez poctivého sosu. Naši šéfkuchaři proto vytvořili dvě receptury, které ozvláštní a podpoří chuť vepřového i drůbežího. Jejich příprava je přitom překvapivě jednoduchá. Stačí, když obsah sáčku rozmícháte v půl litru studené vody, přivedete k varu a vaříte jednu minutu na mírném ohni za občasného míchání. Výsledek pak už snadno přidáte ke svým oblíbeným receptům.

Šťáva k vepřové pečeni

Knorr Šťávy k masu - Šťáva k vepřové pečeni

Výtečně oživí vaše pokrmy z vepřového masa.

Výživové údaje
Výživové údaje na 100 ml po přípravě
%* na 1 porci**
Energetická hodnota
95 kJ/25 kcal 1 %
Tuky 0,3 g <1 %
  • z toho nasycené mastné kyseliny
0,2 g 1 %
Sacharidy 4,5 g 2 %
  • z toho cukry
0,5 g <1 %
Vláknina 0,2 g  
Bílkoviny 0,5 g 1 %
Sůl
1 g 17 %

*% z referenční hodnoty příjmu u průměrné dospělé osoby (8400 kJ/2000 kcal).
** 1 porce = 100 ml připravené šťávy 1 balení obsahuje směs pro 5 porcí.

Další produkty Knorr Šťávy k masu
Knorr Šťávy k masu - Šťáva k vepřové pečeni

Výborně se hodí pro... ... steaky

Pečená krkovice s fantastickou šťávou
Pečená krkovice s fantastickou šťávou
Zobrazit více receptů

Jak ho připravit

Budete potřebovat

4 plátky krkovice, vysoké zhruba 2-3 cm
1 balení Knorr šťáva k vepřové pečeni
50 g másla
  olivový olej

sůl, čerstvě mletý pepř

Postup přípravy

  1. 1.
    Rozpálíme si troubu na 180°C. Maso neklepeme jen lehce pomažeme olejem. A opečeme na rozpálené pánvi z každé strany 3 minuty.
  2. 2.
    Na každý plátek masa dáme kousek másla a vložíme pánev do rozpálené trouby na 5-8 minut.
  3. 3.
    Steky vyndáme z trouby a necháme 5 minut odpočinout. Osolíme, opepříme.
  4. 4.
    Mezitím si připravíme štávu podle návodu na obalu a podáváme.