Výrobky na zahušťování

Zahušťování vašich oblíbených polévek, gulášů, šťáv i omáček nebylo nikdy jednoduší. Stačí vsypat a minutu povařit. Vybrat si můžete ze tří receptur, jedna se hodí do světlých, druhá do tmavých omáček a třetí je nově bez lepku. Žádné hrudky. Skvělá chuť. Rychlá příprava. Bez přidaného glutamanu a konzervačních látek.

Hotová jíška tmavá

Knorr Výrobky na zahušťování - Hotová jíška tmavá

Zahustí štěpánskou nebo španělskou omáčku, pochutnáte si na ní při přípravě hovězího… Hotová jíška tmavá odvede poctivou práci u všech vašich oblíbených receptů.

Výživové údaje
Výživové údaje 100 g dehydratovaného výrobku
Energetická hodnota
2400 kJ/580 kcal
Tuky 40 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny
30 g
Sacharidy 47 g
  • z toho cukry
0,7 g
Vláknina 2,5 g
Bílkoviny 6 g
Sůl
< 0,013 g
Další produkty Knorr Výrobky na zahušťování
Knorr Výrobky na zahušťování - Hotová jíška tmavá

Výborně se hodí pro... ... omáčky

Roláda ve španělské omáčce
Roláda ve španělské omáčce
Zobrazit více receptů

Jak ho připravit

Budete potřebovat

450 g
vepřová kýta nebo zadní hovězí, příprava u hovězího může trvat o 20 až 30 minut déle)
3-6 plátků slanina
2-3 kusy nakládaná okurka
3 lžíce hořčice
80 g cibule střední (1 kus)
1 ks petrželový kořen
1 ks celer malý
1 ks kyselé jablko
200 ml suché červené víno
2 lžíce ostružinový krém
2 kalíšky Bohatý Bujón Hovězí
3-4 g sušené houby
2-3 lžíce Knorr Hotová jíška tmavá

Postup přípravy

  1. 1.
    Maso naklepeme a okořeníme solí a pepřem. Potřeme maso hořčicí a položíme na něj plátky slaniny. Potom maso zabalíme a na konci propíchneme párátkem nebo zpevníme kuchyňským motouzem.
  2. 2.
    Oloupeme zeleninu, omyjeme jablko a vše nahrubo nakrájíme. Rozpálíme olej a prudce osmahneme rolády po obou stranách. Poté je vyjmeme a odložíme stranou. Na zbylém oleji orestujeme zeleninu a kousky jablka (3 - 4 minuty), zalijeme vínem a přidáme džem, houby a 200 ml vody. Rolády vratíme zpět a přidáme Bohatý Bujón Hovězí. Pomalu vaříme 40 - 45 minut.
  3. 3.
    Po 45 minutách rolády vyjmeme a omáčku propasírujeme přes jemné síto. Procezenou omáčku vratíme zpět na plotnu, přidáme 2 polévkové lžíce Knorr Hotové tmavé jíšky a povaříme další 1 - 2 minuty.
  4. 4.
    Dochutíme případně ještě solí a pepřem a rolády zahřejeme v horké omáčce. Podáváme s kroketami nebo s knedlíky.