Bujóny

Tradiční receptura, tradiční konzistence, tradiční chuť. To jsou bujóny Knorr. Jejich příprava je jednoduchá - jednu kostku snadno rozpustíte v půl litru vroucí vody. Bujóny jsou zárukou vyváženosti vašich jídel a hlavu si díky nim můžete přestat lámat i s kořeněním.

Hovězí

Knorr Bujóny - Hovězí

Hovězí bujón dodává zlatavou barvu polévkám a skvěle se hodí pro přípravu mas. Užijete si ho při přípravě guláše, pečení masa i vaření sytých polévek. Hovězí bujón vyrábíme v balení po šesti nebo dvanácti kostkách.

Výživové údaje
Výživové údaje
hotového pokrmu
na 100 mlna porci**% GDA* na porci**
Energetická hodnota
30 kJ/5 kcal 75 kJ/15 kcal <1 %
Tuky 0,5 g 1,5 g 2 %
  • z toho nasycené mastné kyseliny
0,4 g 1 g 5 %
Sacharidy 0,3 g 0,8 g <1 %
  • z toho cukry
0,1 g 0,3 g <1 %
Bílkoviny 0,2 g 0,5 g 1 %
Sůl
0,83 g 2,1 g 35 %

*GDA = referenční hodnota příjmu u průměrné dospělé osoby (8400 kJ/2000 kcal).
** 1 porce = 250 ml (1 kostka obsahuje 2 porce).

Další produkty Knorr Bujóny
Knorr Bujóny - Hovězí

Výborně se hodí pro... ... hovězí vývar

Vývar se zeleninou a parmezánovými palačinkami
Vývar se zeleninou a parmezánovými palačinkami
Zobrazit více receptů

Jak ho připravit

Budete potřebovat

400 g
hovězí maso
300 g
porce masa na vývar
 ½ celer
2 ks mrkev
1 ks cibule
200 g růžičková kapusta
3 zrnka nové koření
2 ks bobkový list
4 ks zrnka černého pepře
2 ks vejce
300 g mouka
50 g strouhaný parmezán
1 špetka muškátový oříšek
2 kostky Knorr Hovězí bujón
½ petržel

Postup přípravy

  1. 1.
    Maso umyjte, zalijte 1,5 litrem studené vody, přiveďte k varu a odstraňte vzniklou pěnu. Přidejte koření, 2 kostky Knorr Hovězí bujón a zvolna vařte cca 40 minut.
  2. 2.
    Zeleninu, mrkev, celer a petržel nakrájejte na větší kostičky a přidejte k bujónu. Cibuli opalte nad ohněm, aby získala tmavě zlatou barvu a přidejte ji k bujónu.
  3. 3.
    Vývar vařte dalších 40 minut. Pórek a růžičkovou kapustu nakrájejte na kostičky a spolu s kořením přidejte k polévce. Bujón vařte ještě 20 minut. Servírujte s porcí zeleniny z hrnce a masem, také s nakrájenými proužky palačinek s parmezánem.
  4. 4.
    Všechny složky smíchejte v jednotné a hladké těsto. Jestliže je příliš řídké, přidejte více mouky. Následně přidejte strouhaný parmezán.
  5. 5.
    Usmažte palačinky.
  6. 6.
    Palačinky srolujte, nakrájejte na tenké proužky a servírujte k polévce.