Bohaté šťávy

Nová Bohatá šťáva Knorr poskytne Vašim omáčkám bohatou masovou chuť a správnou konzistenci. Bohatá šťáva vznikla pozvolným společným vařením kvalitního masa, bylin, koření a dalších pečlivě vybraných surovin. Tyto produkty mají široké využití v kuchyni. Po rozředění obsahu kalíšku vodou a mírném prohřátí získá Vaše omáčka hustší konzistenci, která napomůže výbornému výsledku celého připravovaného pokrmu. Výrobky mají vynikající chuťové vlastnosti a neobsahují přidané látky zvýrazňující chuť a vůni, konzervanty a umělá barviva.

Na tmavá masa

Knorr Bohaté šťávy - Na tmavá masa

Připravte si Knorr Bohatou šťávu k masu, ale i k příloze Vašeho oblíbeného jídla a staňte se skvělým hostitelem. Rozpusťte si obsah vaničky v masovém výpeku, pro zjemnění přidejte kvalitní tuk a servírujte.

Výživové údaje
Výživové údaje
připravené šťávy
100 ml1 porce**%*
na porci**
Energie 90 kJ / 20 kcal 90 kJ/20 kcal
1%
Tuky < 0,5 g
< 0,5 g
< 1 %
  • z toho nasycené
    mastné kyseliny
0,3 g
0,3 g
2 %
Sacharidy 3,5 g 3,5 g
1 %
  • z toho cukry
0,9 g
0,9 g
< 1 %
Bílkoviny 0,5 g
0,5 g 1 %
Sůl
1,5 g
1,5 g
25 %

*% z referenční hodnoty příjmu u průměrné dospělé osoby (8400 kJ/2000 kcal).
** 1 porce = 100 ml připravené šťávy. Z 1 balení připravíte 10 porcí.
1 kalíšek = 2,5 porce (250 ml)

Další produkty Knorr Bohaté šťávy
Knorr Bohaté šťávy - Na tmavá masa

Výborně se hodí pro... ... vepřovou pečeni

Vepřová pečeně se špenátem a bramborami
Vepřová pečeně se špenátem a bramborami
Zobrazit více receptů

Jak ho připravit

Budete potřebovat

300 g vepřového masa (kýta, kotleta)
1 ks menší cibule nakrájená na jemno
5 lžic olivového oleje
1 lžíce sušeného tymiánu
1 kalíšek Knorr Bohatá šťáva na tmavá masa
1 stroužek posekaného česneku
220 g čerstvých špenátových listů
750 g
menších brambor
1 špetka soli
  čerstvě mletý pepř

Postup přípravy

  1. 1.
    Brambory očistíme, rozkrájíme na půlky a uvaříme v osolené vodě, až budou poloměkké. Rozehřejeme si pánev se 2 lžícemi olivového oleje, přidáme uvařené brambory a opékáme do zlatova. Chviličku před koncem opékání přidáme sušený tymián, který necháme v trošce oleje rozvonět.
  2. 2.
    Maso lehce rozklepeme a vmasírujeme lžíci olivového oleje. Necháme 10 minut odpočinout.
  3. 3.
    Mezitím si připravíme špenát. Na rozpálenou pánev dáme pokrájenou cibulku, až zesklovatí tak přidáme posekaný česnek a omyté listy špenátu, chvilku restujeme a špenát je hotový.
  4. 4.
    Na druhé pánvi opečeme maso z obou stran, maso vyndáme a do výpeku přilijeme 250ml teplé vody. Přidávejte postupně pomocí polévkové lžíce obsah kalíšku Bohaté masové šťávy na tmavá masa a pomocí metličky vše rozmíchejte. Nechte 2 minuty povařit. Odstavte pánev a ihned servírujte k masu se špenátem a opečenými bramborami.