Bohaté šťávy

Nová Bohatá šťáva Knorr poskytne Vašim omáčkám bohatou masovou chuť a správnou konzistenci. Bohatá šťáva vznikla pozvolným společným vařením kvalitního masa, bylin, koření a dalších pečlivě vybraných surovin. Tyto produkty mají široké využití v kuchyni. Po rozředění obsahu kalíšku vodou a mírném prohřátí získá Vaše omáčka hustší konzistenci, která napomůže výbornému výsledku celého připravovaného pokrmu. Výrobky mají vynikající chuťové vlastnosti a neobsahují přidané látky zvýrazňující chuť a vůni, konzervanty a umělá barviva.

Na světlá masa

Knorr Bohaté šťávy - Na světlá masa

Vyzkoušejte Knorr Bohatou šťávu na světlá masa při přípravě drůbeže. Uvidíte, že rychle a bez problémů získáte vyváženou a silnou chuť masové šťávy.

Výživové údaje
Výživové údaje
připravené šťávy
100 ml1 porce**%*
na porci**
Energie 92 kJ / 22 kcal 92 kJ/22 kcal
1%
Tuky < 0,5 g
< 0,5 g
< 1 %
  • z toho nasycené
    mastné kyseliny
0,3 g
0,3 g
2 %
Sacharidy 3,4 g 3,4 g
1 %
  • z toho cukry
0,8 g
0,8 g
< 1 %
Bílkoviny 0,8 g
0,8 g 2 %
Sůl
1,5 g
1,5 g
25 %

*% z referenční hodnoty příjmu u průměrné dospělé osoby (8400 kJ/2000 kcal).
** 1 porce = 100 ml připravené šťávy. Z 1 balení připravíte 10 porcí.
1 kalíšek = 2,5 porce (250 ml)

Další produkty Knorr Bohaté šťávy
Knorr Bohaté šťávy - Na světlá masa

Výborně se hodí pro... ... rychlá houbová omáčka

Rychlá houbová omáčka
Rychlá houbová omáčka
Zobrazit více receptů

Jak ho připravit

Budete potřebovat

400 g kuřecích prsou
2 kalíšky Knorr Bohaté šťávy na světlá masa
200 g oblíbených hub (hříbky, žampiony)
40 g cibule
1 stroužek česneku
1 špetka soli
snítek rozmarýnu
  olej

Postup přípravy

  1. 1.
    Rozpalte pánev. Mezitím si nakrájejte kuřecí prsa na menší kousky. Na pánev dejte trošku oleje, přidejte kuřecí prsa a nechte je opéct.
  2. 2.
    Maso vyndejte, do výpeku přidejte pokrájenou cibuli, až zesklovatí, přidejte pokrájené žampiony, celou snítku rozmarýny, utřený česnek a mírně osolte. Opékejte zhruba 3-4 minuty.
  3. 3.
    Opečené maso vraťte zpátky k houbám do pánve. Pomocí polévkové lžíce postupně přidejte obsah kalíšku Bohaté masové šťávy na světlá masa, 250 ml teplé vody a vše pořádně promíchejte s obsahem pánve.
  4. 4.
    Přidejte 50 ml smetany. Nechte povařit 5 minut, dokud omáčka nezhoustne. Servírujte s houskovým nebo karlovarským knedlíkem.