Bohaté Bujóny

Hodí se všude, kde byste jinak použili vývar. Bohaté Bujóny zjednoduší vaši práci. Doporučují je přední kuchaři a díky své konzistenci podobné želé se výborně rozpouštějí nejen v horké vodě. Přidat je tak můžete rovnou do masových i zeleninových směsí, rizot nebo k těstovinám. Neobsahují přidaný glutaman a konzervanty a jejich chuť si zamilujete.

Zeleninový

Knorr Bohaté Bujóny - Zeleninový

Vybrali jsme kvalitní zeleninu a koření a pozvolna připravili bujón, který dá polévkám, zeleninovým pokrmům, přílohám nebo rizotům lahodnou chuť. Zeleninový Bohatý Bujón vyrábíme v balení po dvou, čtyřech nebo šesti kalíšcích.

Výživové údaje
Výživové údaje
připraveného bujónu
100 ml1 porce**%*
na porci**
Energie 28 kJ / 7 kcal 70 kJ/18 kcal
< 1%
Tuky 0,5 g
1,3 g
2%
  • z toho nasycené
    mastné kyseliny
0,3 g
0,8 g
4%
Sacharidy < 0,5 g
0,9 g
< 1%
  • z toho cukry
< 0,5 g
0,7 g
< 1%
Vláknina < 0,5 g
< 0,5 g

Bílkoviny < 0,5 g
< 0,5 g
< 1%
Sůl
1,2 g
3 g
 50%

*% z referenční hodnoty příjmu u průměrné dospělé osoby (8400 kJ/2000 kcal).
** 1 porce = 250 ml připraveného bujónu. Z 1 kalíšku připravíte 2 porce.
6 kalíšků = 12 porcí, 4 kalíšky = 8 porcí,  2 kalíšky = 4 porce

Další produkty Knorr Bohaté Bujóny
Knorr Bohaté Bujóny - Zeleninový

Výborně se hodí pro... ... salát z bulguru

Salát z bulguru se zeleninou
Salát z bulguru se zeleninou
Zobrazit více receptů

Jak ho připravit

Budete potřebovat

200 g bulguru
500 ml zeleninového vývaru připraveného z Knorr Bohatý bujón zeleninový
2 rajčata
1 červená paprika
1 plechovka kukuřice
4 jarní cibulky s natí
svazek čerstvé petrželky
  citrónová šťáva
  sůl, čerstvě mletý pepř
4 lžíce olivového oleje

Postup přípravy

  1. 1.
    Do hrnce nasypeme bulgur, zalijeme připraveným vývarem, přivedeme k varu, snížíme var a zhruba 12-15 minut vaříme.
  2. 2.
    Mezitím si připravíme zeleninu. Rajčata omyjeme, odstraníme semínka a nakrájíme na drobného kostičky. Z papriky odstraníme semínka a žilky, také nakrájíme na drobné kostičky, kukuřici propláchneme, jarní cibulku nakrájíme na drobno a petrželku posekáme. Dáme všechno do misky.
  3. 3.
    Přidáme povařený bulgur, osolíme, opepříme, zakápneme olejem a citrónovou štávou.