Bohaté Bujóny

Hodí se všude, kde byste jinak použili vývar. Bohaté Bujóny zjednoduší vaši práci. Doporučují je přední kuchaři a díky své konzistenci podobné želé se výborně rozpouštějí nejen v horké vodě. Přidat je tak můžete rovnou do masových i zeleninových směsí, rizot nebo k těstovinám. Neobsahují přidaný glutaman a konzervanty a jejich chuť si zamilujete.

Kuřecí

Knorr Bohaté Bujóny - Kuřecí

Bujón jsme připravili z prvotřídních ingrediencí pozvolným vařením. Díky tomu se snadno rozpouští v polévkách a je skvělý pro přípravu drůbežího masa a světlých omáček. Kuřecí Bohatý Bujón vyrábíme v balení po dvou, čtyřech nebo šesti kalíšcích.

Výživové údaje
Výživové údaje
připraveného bujónu
100 ml1 porce**%*
na porci**
Energie 23 kJ / 6 kcal 58 kJ/15 kcal
< 1%
Tuky < 0,5 g
1,1 g
2%
  • z toho nasycené
    mastné kyseliny
0,2 g
0,5 g
3%
Sacharidy < 0,5 g
0,7 g
< 1%
  • z toho cukry
< 0,5 g
< 0,5 g
< 1%
Vláknina < 0,5 g
< 0,5 g

Bílkoviny < 0,5 g
< 0,5 g
< 1%
Sůl
1,2 g
3 g
 50%

*% z referenční hodnoty příjmu u průměrné dospělé osoby (8400 kJ/2000 kcal).
** 1 porce = 250 ml připraveného bujónu. Z 1 kalíšku připravíte 2 porce.
6 kalíšků = 12 porcí, 4 kalíšky = 8 porcí,  2 kalíšky = 4 porce

Další produkty Knorr Bohaté Bujóny
Knorr Bohaté Bujóny - Kuřecí

Výborně se hodí pro... ... rizoto

Rizoto s hráškem a krevetami
Rizoto s hráškem a krevetami
Zobrazit více receptů

Jak ho připravit

Budete potřebovat

200 g Arborio rýže
100 g očištěných krevet
500 ml kuřecího vývaru připraveného z kalíšku Knorr Bohatý bujón kuřecí
1 cibule pokrájená nadrobno
100 g hrášku
50 g másla
6 lžic olivového oleje
50 g strouhaného parmezánu
100 ml bílého vína
špetka soli a čerstvě mletého pepře
1 stroužek česneku, posekat

Postup přípravy

  1. 1.
    Cibuli opečeme na olivovém oleji, až zesklovatí přidáme rýži a chvilku opékáme.
  2. 2.
    Přilijeme bílé víno a necháme chvilku odpařit. Pak přidáme naběračku připraveného vývaru, zamícháme a necháme odpařit. Pak přilijeme další vývar a opět necháme povařit. Vaříme zhruba 15 minut. Přidáme máslo, parmezán, osolíme, opepříme a promícháme.
  3. 3.
    Mezitím si na oleji osmahneme očištěné krevety, přidáme posekaný stroužek česneku a hrášek a chvilku opékáme, osolíme a opepříme.
  4. 4.
    Krevety smícháme s rýží a podáváme.