Bohaté Bujóny

Hodí se všude, kde byste jinak použili vývar. Bohaté Bujóny zjednoduší vaši práci. Doporučují je přední kuchaři a díky své konzistenci podobné želé se výborně rozpouštějí nejen v horké vodě. Přidat je tak můžete rovnou do masových i zeleninových směsí, rizot nebo k těstovinám. Neobsahují přidaný glutaman a konzervanty a jejich chuť si zamilujete.

Hovězí

Knorr Bohaté Bujóny - Hovězí

Kvalitní suroviny a pozvolné vaření - to je kouzlo bohaté chuti hovězího bujónu. Jeho kvality oceníte při přípravě vývarových polévek, omáček i pečeného masa. Hovězí Bohatý Bujón vyrábíme v balení po dvou, čtyřech nebo šesti kalíšcích.

Výživové údaje
Výživové údaje
připraveného bujónu
100 ml1 porce**%*
na porci**
Energie 22 kJ / 5 kcal 55 kJ/13 kcal
< 1%
Tuky < 0,5 g
1 g
1%
  • z toho nasycené
    mastné kyseliny
0,2 g
0,5 g
3%
Sacharidy < 0,5 g 0,6 g
< 1%
  • z toho cukry
< 0,5 g
< 0,5 g
< 1%
Vláknina < 0,5 g
< 0,5 g

Bílkoviny < 0,5 g
< 0,5 g < 1%
Sůl
1,2 g
3 g
 50%

*% z referenční hodnoty příjmu u průměrné dospělé osoby (8400 kJ/2000 kcal).
** 1 porce = 250 ml připraveného bujónu. Z 1 kalíšku připravíte 2 porce.
6 kalíšků = 12 porcí, 4 kalíšky = 8 porcí,  2 kalíšky = 4 porce

Další produkty Knorr Bohaté Bujóny
Knorr Bohaté Bujóny - Hovězí

Výborně se hodí pro... ... tradiční guláš

Tradiční guláš
Tradiční guláš
Zobrazit více receptů

Jak ho připravit

Budete potřebovat

600 g
gramů hovězího masa (například z kližky)
3 ks
cibule
2 lžíce
sádla
1 špetka kmínu
1 špetka mletého pepře
1 a 1/2 lžíce
mleté papriky
2 lžíce
rajčatového protlaku
500 ml
horké vody
3 – 5 stroužků česneku
1 – 2 lžíce
tmavé jíšky Knorr majoránka
0,5 litru hovězího vývaru připraveného z 1 kalíšku Knorr Bohatý bujón hovězí

Postup přípravy

  1. 1.
    Maso očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na stejně velké kostky. Oloupané cibule nakrájíme na kostičky.
  2. 2.
    V hrnci rozpustíme sádlo a zvolna do světle hněda v něm osmažíme cibuli. Pak příkon tepla zvýšíme, přidáme maso, zprudka ze všech stran opečeme, posypeme kmínem, mletým pepřem, paprikou, krátce orestujeme a přidáme protlak, 200 ml horké vody, Knorr Bohatý bujón hovězí.Promícháme, nakonec ještě přidáme utřené stroužky česneku.
  3. 3.
    Pod poklicí dusíme za občasného podlévání malým množstvím horké vody asi 90-100 minut. Nakonec guláš zahustíme jíškou, promícháme, krátce povaříme a přidáme majoránku, případně sůl na dochucení. Podáváme s měkkým chlebem či houskovým knedlíkem.